Térkép zárása/nyitása
Bejelentkezés
Eseménynaptár
Július 2014
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Hírlevél feliratkozás

Hírek

Májusban nyílik a Garabonciás Történelmi Kalandpark
2013.03.28.

A Kis-Balaton melletti Garabonc településen május 4-én nyílik a Garabonciás Történelmi Kalandpark, melynek létrehozója a zalakarosi Aphrodite**** Hotel Venus*** szálloda. A hotel önerőből és pályázati forrásból egyedülálló turisztikai attrakciót valósít a zalakarosi térségben.

A zalakarosi Aphrodite**** Hotel Venus*** szálloda a kezdetektől igyekezett a hagyományostól eltérő szállodát üzemeltetni.
A hotel többlépcsős fejlesztés eredménye, amely három ütemben érte el a jelenlegi 4 szintes, kastély jellegű külsejét. A Virág család több lábon áll, ahol az állatorvos apa, matematika-fizika tanár feleség, szintén állatorvos fiuk és jogász menyük alkotják a menedzsmentet. A nagy munkabírású család racionális pénzügyi szemlélettel, szorgalommal és a pályázati lehetőségek ügyes kihasználásával építette fel a zalakarosi fürdő bejáratától 100 méterre található szállodát, melynek régi a Venus, új szárnya pedig az Aphrodite nevet kapta.
A több lábon állás bástyái a Garaboncon működő állatkórház, patika és az itt található XXI. századi parasztgazdaság, a Garabonciás Farm, ahol állat és növénytermesztés folyik.  Ez a farm látja el döntő részben „ bio jellegű” élelemmel a Zalakaroson működő szállodát.

A wellness hotel teljes körű kínálatát képezi a Római Fürdő (finn szauna, infra szauna, napfénykabin, Bizánci Gőzfürdő, 12 személyes feszített víztükrű jakuzzi, jeges csobbanó medence, termálvizes medence, élménymedence, baldachinos és fa pihenőágyak), belső udvari kültéri medence napozóterasszal, fitneszterem 23 kondicionáló géppel, (squash) fallabda pálya, külső játszótér, belső játszószoba. A mélygarázsban kézi autómosó szolgáltatás is található.
A wellness eszközöket egészítik ki a különféle gyógy és wellness masszázsok, a konferencia termek.
A szálloda kínálatában van egy nagyon különleges és romantikus elem: a körágyas, jakuzzis szobák hangulata, amely paradox módon annak ellenére a legkelendőbb, hogy árfekvése a legmagasabb. Az exkluzív szobák nagy sikere miatt egy újabb pályázati forrás segítségével már 10 db-ra bővült ezek száma.

A Korinthosz étteremben kínált zalai házias ételspecialitások egyedülálló gasztronómiával szolgálnak, melynek hátterében ott áll a Garabonciás Farm. Kiváló minőségű alapanyagok, hagyományos receptúra a titka a különleges íz világnak.  A farm nemcsak éléskamraként, hanem turisztikai látványosságként is funkcionál, ahová nem csak autóval, hanem ekhós szekéren történő túrázással is el lehet jutni. A szekéren eltöltött fél órában házi szörppel, forralt borral és házi mangalicazsíros, lilahagymás kenyérrel lehet nosztalgikus élményekhez jutni. Állatsimogatás, fejés bemutató és a hét minden napján más-más tematikus programsorozattal feldolgozzuk a gyerekekkel és felnőttekkel a farm életét.

2012-ben pályázati forrás bevonásával elindult a Garabonciás Farm fejlesztése, amellyel 2013 derekára megnyílik a Garabonciás Történelmi Kalandpark, amely már jóval túlmutat az Aphrodite**** Hotel Venus*** vendégkörének szórakoztatásán. Nem túlzás azt mondani, hogy a Kis-balatoni, Zalakarosi térség egyik jelentős turisztikai attrakciója jön létre.
A Garabonciás Történelmi Kalandpark alkotóelemei a következők: Hanna hercegnő vára, 7 vezér jurta tábor, íjászpálya, elektromos gokart pálya, lovaspálya, sajtüzem, látványkonyha, étterem-foglalkoztató, játszótér.

Forrás: www.turizmus.com